Tillbaka till portalen

              

             Entreprenör

 

             Kommunikatör

 

             Fritidsvikarie

 

             Lärare

 

             Lärarvikarie

 

             Reklamutdelare

 

             Specialpedagog

            

             Telefonintervjuare

 

             Översättare

  

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är viktigt att minska gapet mellan skola och arbetsliv. På smartastudier.se kan du läsa om vad olika elever har gjort under sin praoperiod. Kanske hittar du ett yrke som passar dig och dina behov. 

 

 

Lärarvikarie 

 

Utbildning

 

Civilekonom

 

Min arbetsdag

 

Måndag

Idag gick jag upp redan klockan 06.00. Efter en lång resa kom jag fram till skolan där jag nu vikarierar. Eftersom skolan var svår att hitta var det tur att jag printat ur kartor Gula sidorna. Väl framme letade jag reda på rektorsexpeditionen. På expeditionen fick jag ett schema och lite instruktioner om vad jag skulle göra. Därefter följde en av lärarna med mig till klassrummet och gav mig mina nycklar. Skoldagen började med att eleverna kom in i klassrummet och att jag därefter presenterade mig. Jag berättade lite om mig själv, skrev mitt namn på tavlan och bad dem ställa frågor till mig, om de hade några. Eftersom mina instruktioner från expeditionen var väldigt vaga fick jag improvisera lektionen. Efter en stunds bläddrande i lite olika teknikböcker bestämde jag mig för att barnen skulle få bygga katapulter av små träbitar. Barnen gillade idén och började genast bygga. När lektionen var slut så hade två av grupperna lyckats konstruera var sin kapapult som fungerade. Vi testade dem och sköt iväg några små träbitar. Alla barnen var nöjda när de såg att katapulterna verkligen fungerade. De små träbitarna flög över halva klassrummet. I de andra klasserna fortsatte jag bygga katapulter precis som i den första klassen. De flesta barnen tyckte det var riktigt kul! Klockan 13.00 slutade jag och fick åka hem. Min hemresa med buss och tunnelbana tog cirka en timme.

 

Tisdag

Mitt arbete som tekniklärare fortsatte under dagen. Lyckligtvis var jag mer förberedd idag än igår. Under gårdagen tittade jag igenom de teknikböcker som fanns i klassrummet. Man kan verkligen göra en massa med roliga saker i ämnet teknik. Böckerna är fulla med en massa idéer. När det gäller barnen så har de redan byggt små hus av lera, byggkranar av trä och små dockor. Under dagen fortsatte jag att bygga katapulter med barnen. Några flickor som inte var intresserade av katapultbyggande fick fortsätta arbeta med sina dockor som de ännu inte gjort klart. Efter lunchen lät jag barnen bygga ett jättehögt torn av klossar. Barnen hade jätteroligt och tog en massa av kort på tornet med sina mobiltelefoner. Tyvärr blev det väldigt stimmigt i klassen när tornet rasat och jag fick svårt att hålla ordning på barnen. Som lärare är det inte alltid en god idé att vara snäll.

 

Onsdag

Jag fortsatte med mitt arbete som tekniklärare. Då jag tyckte att några av barnen var allför stojiga igår så avslutade jag katapultbyggandet. Jag vill inte att det ska hända några olyckor i mitt klassrum. Ett teknikklassrum med med spikar, hammare och träklossar kan vara farligt. Istället för att bygga kapapulter så började vi bygga flygplan. Arbetet gick bra och barnen hade en rikttigt rolig lektion. I slutet av lektionen testade vi flygplanen och de flög riktigt bra.Efter att ha ätit mat i skolmatsalen tillsammans med barnen så åkte jag hem. Lunchen är en av de saker som jag verkligen uppskattar med mitt lärarjobb. Det är skönt att slippa laga mat själv. Min arbetsdag slutade klockan 13.00.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© copyright Ibis Innovation 2010

 

 

 

 

 Smarta Studier

  Snabbare, bättre och roligare inlärning