Tillbaka till portalen

              

             Entreprenör

 

             Kommunikatör

 

             Fritidsvikarie

 

             Lärare

 

             Lärarvikarie

 

             Reklamutdelare

 

             Specialpedagog

  

             Telefonintervjuare

 

             Översättare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är viktigt att minska gapet mellan skola och arbetsliv. På smartastudier.se kan du läsa om vad olika elever har gjort under sin praoperiod. Kanske hittar du ett yrke som passar dig och dina behov. 

 

 

Lågstadielärare 
 

Utbildning

 

Lärarhögskolan

 

Arbetsdag

 

Måndag

 

Dagen började med att barnen kom in i klassrummet och skrev ner vad de gjort under helgen. Efter detta arbetade barnen med att göra klart olika arbetsuppgifter. Sommarlovet är nära och många uppgifter måste slutföras. Jag gick runt i klassrummet och hjälpte till när det behövdes.Vi gick också igenom veckans ord. Varje vecka går vi igenom tio nya ord för att förbättra barnens ordförråd. På lunchen åt jag Pyttipanna tillsammans med barnen. Jag uppskattar verkligen lunchen då maten är mycket god och lagas av en restaurang. Efter lunchrasten följde jag med barnen till Mediateket och lämnade tillbaka böcker. När barnen gått till Fritids så arbetade jag med att rätta böcker. Jag fick mycket tid för detta då vi inte hade något måndagsmöte.

 

Tisdag

 

Efter en stunds tystläsning fortsatte vi att göra klart gamla arbetsuppgifter, såsom igår. När detta var klart så åkte jag tillsammans med två stycken Fritidspedagoger iväg till Tom Titts experiment i Södertälje med tredjeklassarna. Den långa resan till Södertälje gick bra då barnen skötte sig väl. Efter en kort inledande presentation av guiderna på vetenskapscentret så fick barnen gå runt själva på Tom Titts. Under de två timmar som besöket varade var barnen helt absorberade av alla roliga experiment som de fick testa. Senare på kvällen, långt efter att jag kommit tillbaka till Stockholm så åt jag och mina kollegor lunch tillsammans på en restaurang. Vi använde pengarna vi fått för att handleda lärarkandidater till detta. Vi hade det mycket trevligt!

 

Onsdag

 

Efter en stunds tystläsning så målade barnen färggranna fjärilar som vi sedan satte upp på ett fönster. En av de saker som gör det roligt att vara lärare är allt pyssel. Det är roligt att komma på nya idéer och sedan testa dem. Innan lunchrasten så samlade jag också ihop alla de tvåor som nästa år kommer gå i samma klass. Under det lilla mötet fick de presentera sig för varandra. Efter lunchen så fick barnen packa ihop sina böcker och städa klassrummet. Vi avslutade barnens skoldag, den sista innan avslutningen, med att bjuda alla ettor, tvåor och treor på glass.

 

Torsdag

 

På morgonen samlades alla barnen och föräldrarna på skolgården. Efter ett tal av rektorn delades det ut premier till skolans duktigaste elever. Jag blev verkligen glad när jag såg några av mina gamla elever bland dem. Efter att ha sjungit sommarsånger tillsammans så gick jag tillbaka till klassrummet med mina elever. I klassrummet höll jag ett kort tal och tog sedan farväl av alla barnen. Vi sjöng också Idas sommarsång. Efter skolavslutningen samlades alla vi lärar i personalrummet och åt landgångar. En stund senare avtackades de lärare som kommer att pensioneras eller sluta av annan anledning.

 

Fredag

 

På Fredagen utvärderade jag och en kollega vad vi gjort under skolåret. Vi fyllde i en utvärdering över vilka steg vi gått igenom.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© copyright Ibis Innovation 2010

 

 

 

 

 Smarta Studier

  Snabbare, bättre och roligare inlärning