Tillbaka till portalen

            

             Botanisk trädgård

 

             Butik

 

             Dagis

 

             Varv

 

             Äldreboende

 

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är viktigt att minska gapet mellan skola och arbetsliv. På smartastudier.se kan du läsa om vad olika elever har gjort under sin praoperiod. Kanske hittar du ett yrke som passar dig och dina behov. 

 

 

Botanisk trädgård


 

Utbildning

 

Högstadium, åttonde klass

 

Min arbetsdag

 

Måndag

Idag fick som vanligt skjuts till den botaniska trädgården. Min mor skjutsar mig dit varje dag. Under arbetsdagen fick kratta löv. Trädgårdens gräsmattor måste vara perfekta. Jag och min vän tävlade om att kratta löv så fort som möjligt. Vi var verkligen effektiva.

 

Tisdag

 

Idag så fortsatte vi kratta löv. Nu tror jag att vi har krattat en oändlig massa med löv. På eftermiddagen fick vi sitta inne på kontoret. Vi fick som uppgift att skriva ett arbete om bananplantor. Jag slog upp fakta i uppslagsböcker och skrev ihop ett arbete på några sidor.

 

Onsdag

 

Idag så visade en av trädgårdsmästarna upp den botaniska trädgården för oss. Han berättade en massa med fakta om den. Vi fick veta vilka blommor som finns i trädgården, när trädgården grundades etc. När vi sett trädgården besökte vi ett av växthusen. Här fick vi bl.a. titta på växthusets samling av köttätande växter, rätt intressant.

 

Torsdag

 

Idag fortsatte vi att kratta löv, denna gång i rabatterna. Vi fick också titta på det nya, toppmoderna växthus som den botaniska trädgården bygger. Allt i växthuset styrs av avancerade datorer. Att bygga växthuset har varit en stor investering för den botaniska trädgården, det har kostat tiotals miljoner kronor.

 

Fredag

 

Idag så körde vi skottkärror med jord. Man håller på att flytta jord från en plats till en annan plats. Det var rätt kul att köra skottkärra. Jag och min vän tävlade om vem som kunde köra skottkärra snabbast. Under lunchen gick vi upp till den lunchrestaurang som ligger en bit bort från den botaniska trädgården. Vi åt en god köttgryta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© copyright Ibis Innovation 2010

 

 

 

 

 Smarta Studier

  Snabbare, bättre och roligare inlärning