Tillbaka till portalen

            

             Botanisk trädgård

 

             Butik

 

             Dagis

 

             Varv

 

             Äldreboende

 

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är viktigt att minska gapet mellan skola och arbetsliv. På smartastudier.se kan du läsa om vad olika elever har gjort under sin praoperiod. Kanske hittar du ett yrke som passar dig och dina behov. 

 

 

Dagis 
 

Utbildning

 

Högstadium, åttonde klass.

 

Min arbetsdag

 

Måndag

 

Klockan 8.10 kom jag fram till dagiset. Det första som hände var att en av dagisfröknarna visade runt oss på dagiset. De visade upp lekrummet, läsrummet, rummet där de byter blöjor, snickarverkstaden etc. Dagiset har flera avdelningar. Vi kommer att arbeta med de lite äldre barnen som snart ska börja i skolan, så vi slipper blöjor. Att se hela dagiset var rätt intressant då jag aldrig gått på dagis själv, utan endast på en liten lekskola på förmiddagarna. Resten av dagen hjälpte vi till på dagiset. Klockan 16.00 fick vi gå hem.

 

Tisdag

 

Idag fortsatte vår prao. Under dagen så läste vi sagor för barnen. En massa med barn satt bredvid oss i soffan och ställde en massa med frågor till oss hela tiden. Jag tror inte att de är så vana med att någon läser för dem. Undrar varför, med tanke på barnen faktiskt har ett läsrum fullt med barnböcker.

 

Onsdag

 

Under dagen hade jag och min kompis jättekul! På rasten spelade vi fotboll med barnen. Vi åkte också rutschkana. Inomhus försökte jag lära ett av barnen att läsa, det gick inte så bra. Han var mer intresserad av att titta på bilder. På eftermiddagen fick vi hjälpa till med att servera mellanmål. Vi fick äta jordgubbskräm med knäckebröd.

 

Torsdag

 

Idag så hade vi det också jättekul! Vi lekte med barnen. Det börjar kännas som jag och min kompis redan blivit dagisets hjältar. Barnen klänger på oss hela tiden. De vill spela brädspel, spela fotboll, lyssna på sagor etc. Idag blev de väldigt imponerade när jag byggde ett jättehögt torn av klossar.

 

Fredag

 

Vår prao är fortfarande kul. Vi lekte med barnen hela dagen. De beundrar oss jättemycket! På eftermiddagen satt vi och ritade med barnen. Jag målade en massa med segelfartyg. Sedan försökte barnen också måla segelfartyg. Allt slutade med att vi fick en bunt med teckningar. Jag har tagit med mig alla teckningarna hem. Tänkte ge tillbaka teckningarna till barnen någon gång i framtiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© copyright Ibis Innovation 2010

 

 

 

 

 Smarta Studier

  Snabbare, bättre och roligare inlärning